lunes, 20 de octubre de 2014

JOC DE ROLS

El joc de rols va ser l'ultima activitat que vam fer la setmana passada a classe d'història. Primer de tot vam dividir la classe en cinc grups. Després d'haver-nos separat, ens vam posar tots els grups amb taules diferents per treballar.
El joc consistia que cada grup representava un personatge o grup de la Revolució Francesa. Tots els grups teníem de preparar-nos un discurs, que ens imaginàvem com si el tinguéssim de llegir a l'Assemblea Nacional, i el motiu d'escriure el discurs era sobre l'opinió de que els privilegiats paguessin impostos.
Entre els cinc grups, es van representar el Rei, el clergat, la noblesa, la burgesia i el poble pla. Llavors tots els grups vam tenir de temps tota una classe per buscar la informació necessària per poder fer una bona argumentació sobre el tema. Podíem consultar els apunts d'història i també Internet.
El pròxim dia de classe tots els grups portàvem el discurs fet, i tocava que cada grup sortís un representat a llegir-lo. Seguidament la professora davant de tota la classe va fer la presentació de l'Assemblea Nacional i va cridar el primer representat que tenia de llegir el discurs, que era el Rei. Llavors va sortir un alumne i va llegir el discurs del Rei, després va sortir el representant de clergue i així successivament amb la noblesa, la burgesia i el poble pla. Al acabar tots els discursos, la professora com a portaveu de l'Assemblea Nacional va comunicar que per tots els arguments escoltats i la majoria de vots, guanyava el bàndol dels que estaven a favor de que els privilegiats no paguessin impostos. I així es va acabar el joc de rols.

A mi personalment, aquesta activitat hem va agradar força. Un dels motius era perquè al sortir davant la classe a fer un discurs és una activitat força divertida i entretinguda, i a la vegada apreníem el clima que es va viure el dia de l'Assemblea Nacional, com per exemple la impotència del poble pla i la burgesia que no tenien cap possible manera de guanyar la seva opinió.


GVG.

No hay comentarios:

Publicar un comentario