lunes, 3 de noviembre de 2014

LA PEL·LICULA – DAENS

Aquesta activitat consistia de mirar una pel·lícula a classe anomenada “Daens”. L’activitat tractava de la Revolució Industrial, ja que era el tema que estàvem treballant a classe. Teníem de mirar un pel·lícula per veure el context i el clima que es vivia en aquella època. Llavors la professora en va donar un seguit de pautes per analitzar la pel·lícula, i a partir d’allà vam tenir de fixar-nos amb tots els petits detalls que poguessin sortir, ja que després tindríem de contestar una sèrie de preguntes.
La pel·lícula narrava la vida d’un sacerdot catòlic que es deia Daens. Va ser expulsat de la universitat i va tornar al seu poble natal, Aalts. Allà va començar a veure les misèries, la pobresa, la fam i les dures condicions en les fàbriques tèxtils dels treballadors i obrers. A partir de llavors va començar a lluitar a favor dels seus drets. Al llarg de la pel·lícula, Daens, recolza i escolta els obrers i lluita contra els rics, els que manaven per sobre de tot. Finalment vol acabar amb aquestes desigualtats i vol la igualtat per a tothom.
A mi personalment la pel·lícula m’ha agradat molt. Encara que mai havia vist una pel·lícula ambientada en aquest context de la Revolució Francesa, hem va semblar força interessant. També tot i que és una pel·lícula, jo crec que reprodueix molt bé el clima que es va viure en aquella època i les grans desigualtats que hi havia. Una de les coses que he trobat més remarcades i que a mi personalment m’ha impressionat bastant, han sigut els drets de les dones i com estaven tractades. Jo he trobat que hi havia escenes bastant fortes i aquestes hem va fer pensar que ni que ara mateix s’hagi evolucionat, encara falta molt més.
A mi realment aquesta pel·lícula m’ha ajudat bastant a entendre molt millot el context de la Revolució Industrial, les condicions de vida que hi havia, les desigualtats i qui estava manant per sobre de tothom. Jo crec que un temari com aquest que pot ser bastant feixuc estudiar-lo, mirant una pel·lícula es fa molt més entretingut. Llavors ja que anteriorment ja estava estudiat aquest temari, al veureu a la pel·lícula ho relaciones tot i et se fa molt més fàcil ja que és visualment.
M'agradaria fer una petita valoració de totes les activitats que estem fent fins ara. Com ja podeu veure, estem treballant molt amb formes de treball entretingudes i divertides. Però vull remarcar que mitjançant aquestes activitats, personalment estic més motivat per treballar i aprendre aquests temaris que mai havia estat interessat en saber-ne més amb profunditat.


GVG.

No hay comentarios:

Publicar un comentario