miércoles, 14 de enero de 2015

PRIMERA GUERRA MUNDIAL

Bona tarda! Primer de tot, espero que tots vosaltres haguéssiu passat unes bones vacances, i desitjar-vos que aquest any 2015 sigui molt millor i podem gaudir-lo molt.

Començaré explicant-vos que el tema que redactaré avui tracta sobre la Primera Guerra Mundial.

Vam començar a introduir la Primera Guerra Mundial amb una activitat que vam fer a través d'Internet. Ens vam posar a la pàgina web anomenada Iacare i vam fer l’activitat. Aquesta tractava d'una simulació com si tu mateix fossis el Kàiser Alemany i prenguessis unes determinades decisions. A la pantalla apareixia un petit text i a baix havies de contestar una pregunta, que a mesura que anaves contestant anaves passant de pantalla. Llavors a dalt de l’activitat et sortia dues puntuacions: una puntuació t’indicava si havies contestat correctament les preguntes amb un tant per cert, i l’altra puntuació t’indicava que la teva decisió que havies escollit era la correcta o no a la decisió que el Kàiser havia pres a la realitat. D’aquesta manera com més percentatge tenies a la part de baix, més semblança tenies a les decisions del Kàiser Alemany.

Jo personalment, recordo que al principi de l’activitat no t’explicava gaire bé la forma i la finalitat de l’exercici, i que a les primeres preguntes costava una mica d’entendre els percentatges que t’apareixien a dalt de la pantalla. Però a mesura d’anar fent l’activitat, anaves veient el seu funcionament. Finalment com la majoria de les activitats, trobo que és una bona forma d’aprendre amb un mitjà que no és el tradicional llibre i també d’una forma divertida.

Un altre dia, quan ja havíem fet tota l’activitat que us he explicat anteriorment, per acabar-ho de treballar, vam fer una activitat final per a veure si els conceptes els havíem consolidat. Dins de la mateixa activitat anterior, hi havia un document que et podies descarregar d’unes quatre pàgines. En aquest document apareixia un text amb uns espais en blanc. Tractava que a través de tota la teoria que havíem après en l’anterior activitat, ara ho havíem de recordar i omplir-ho.

Aquesta activitat a mi em va costar una mica, ja que hi havia moltes dates i noms concrets. Per això, en haver d'omplir els espais amb blanc vaig haver de consultar l’activitat anterior per acabar de trobar algunes respostes.

La pròxima activitat relacionada amb la Primera Guerra Mundial va ser analitzar un còmic, que també la vam extreure de la pàgina web Iacare. Aquesta activitat tenia una imatge amb 53 vinyetes, com un petit còmic. En les vinyetes apareixien de forma divertida alguns països que van participar en la 1a Guerra Mundial, i parlaven entre ells. La nostra feina era que a partir del que deien entre ells, ho havíem de relacionar amb els fets de la guerra i explicar el que realment ens transmetia aquella vinyeta.

La meva valoració sobre aquesta activitat va ser força positiva, ja que totes les vinyetes estaven escrites en anglès i nosaltres vam poder treballar la Primera Guerra Mundial amb aquest idioma. Realment al principi em va costar una mica relacionar les vinyetes amb els fets de la guerra, però quan ja n’havies analitzat unes quantes ja no costava tant. Per això vull comentar que va ser una activitat difícil, però vam poder relacionar en unes vinyetes, la 1a Guerra Mundial molt resumida.

Ja per acabar, l’última activitat que vam fer relacionada amb la Primera Guerra Mundial va ser que per mitjà d’un Slideshare, vam repassar les principals característiques i conseqüències que va comportar la 1a Guerra Mundial.

D’aquesta forma, hem acabat de treballar el bloc de la Primera Guerra Mundial, fent un bon repàs i relacionant els conceptes de la guerra en diferents activitats.

GVG.

No hay comentarios:

Publicar un comentario