domingo, 7 de junio de 2015

GUERRA FREDA I DESCOLONITZACIÓ

Bon dia!! Avui us explicaré les dues últimes activitats d'aquest curs, que són la Guerra Freda i la Descolonització. 

Primer de tot explicaré per sobre en què va consistir la Guerra Freda. En aquest cas, no vam fer cap activitat especial, sinó que vam fer la lliçó amb el llibre, els apunts i amb ampliacions d'Internet. La Guerra Freda comença en finalitzar la Segona Guerra Mundial el 1945 i dura fins al 1991. Principalment la Guerra Freda consisteix en l'enfrontament de les dues superpotències; els Estats Units i la Unió Soviètica. Durant gairebé cinquanta anys van estar en conflicte, passant per períodes molt tensos a punt d'arribar en l'extrem per fer esclatar un conflicte nuclear. Tot això a causa que cada superpotència volia defensar un model polític, social i econòmic diferent, generalment diferenciats pel bloc comunista (URSS) i el bloc capitalista (EUA). A causa de tot això, durant aquests anys, es van anar creant conflictes entre els aliats de les superpotències, sempre amb l'objectiu que una superpotència es volia sentir-se superior a l'altra. Finalment la Guerra va acabar quan George Bush i Mikhaïl Gorbatxov van proclamar el final de la guerra freda i la desintegració de la Unió Soviètica. Llavors l'URSS va passar a ser Rússia, i es va quedar els Estats Units com l'única superpotència mundial, és a dir, va acabar amb la derrota del bloc comunista.  

Bé, després de treballar la Guerra Freda, vam introduir-nos en la descolonització. Aquest va ser un procés que tendeix a la independència o a l'autodeterminació política dels països colonitzats. La descolonització es va dur a terme a causa de la feblesa de les metròpolis després de la Segona Guerra Mundial, també ja que van començar a sorgir moviments independentistes i l'URSS i els Estats Units estaven a favor. Els països que es volien independitzar o podien fer mitjançant la guerra, la negociació o bé una combinació de les dues. Finalment la descolonització va causar la creació del Tercer Món. Un exemple a destacar d'un país que es va independitzar és l'Índia, amb els dos grans líders Gandhi i Neru, que van imposar la independència del seu país de forma pacífica. 

Bé, aquí acaba la meva última publicació en el bloc d'aquest curs i espero que us hagi agradat les meves publicacions relacionades en temes importants sobre la història del món contemporani. 
Gràcies!!!

GVG.

No hay comentarios:

Publicar un comentario