lunes, 28 de marzo de 2016

COMENTARI ARTICLE

Bon dia lectors! Tot i que estem en plenes vacances de Pasqua, us faré una nova entrada al blog.

Aquesta entrada serà sobre un comentari d’un article del diari digital “eldiario.es”. Aquest article, porta com a títol - El Ministerio de Defensa acoge una charla que justifica el golpe de Franco, "un militar prudente y profesional".

Primer de tot l’article explica els fets que van passar a la conferència del dia 8 de març de 2016. Aquesta conferencia, que va acollir el Ministeri de Defensa, va ser a càrrec de l’historiador Stanley Payne.

En la primera part de l’article, Stanley exposa la seva opinió sobre els fets que van conduir cap al cop d’estat del 18 de juliol de 1936 i a l’esclat de la Guerra Civil. Al llarg de l’article, ell sempre dona la culpa del cop d’estat al govern d’esquerres, i explica diferents raons per poder justificar la seva afirmació. Per una banda assegura que els colpistes, van intentar dialogar amb persones del costat del president de la República, Manuel Azaña, però que ells no van voler. També assegura que en els últims anys durant la Segona República, va haver-hi un frau fiscal per part del govern d’esquerres. Ell creu que en les eleccions del febrer de 1936, les eleccions van ser manipulades perquè acabés guanyant el Front Popular. Fins i tot, Stanley arriba a fer un paral·lelisme entre el govern d’esquerres i el règim nazi, amb la situació de caos que es vivia i l’assassinat de José Calvo Sotelo. Aquestes són una de les tantes raons que dóna Stanley a la conferència per arribar a justificar que el govern d’esquerres va ser el principal culpable.

En la segona part, Stanley parla sobre l’actuació que va tenir Franco, que defineix com una actuació prudent i professional. Com a la primera part Stanley dona diferents raons, com per exemple l’intent de diàleg de Franco amb Manuel Azaña, per justificar la seva afirmació on Franco va ser prudent i professional.
Si voleu entrar en detall, us deixaré al final de la publicació l’adreça per entrar en l’article, però ara m’agradaria donar la meva opinió.

Primer de tot, donant la meva opinió sobre la primera part de l’article, no estic a favor quan Stanley diu que tot va ser culpa del govern d’esquerres. Crec que l’esclat de la Guerra Civil, va ser a causa de l’enfrontament entre els dos bàndols (dretes i esquerres), fins que la població va quedar dividida en dos i per això els dos bàndols van tenir la seva part de culpa. També, referent al frau fiscal, estic d’acord que el govern d’esquerres manipulà les eleccions però estic segur que el govern de dretes també manipulà diferents resultats, i que el govern de la República no fou l’únic que utilitzà el frau electoral. Finament, crec que la situació d’inestabilitat política és a conseqüència de la poca consistència de les idees que tenien els dos bàndols.

Ja per acabar, donant la meva opinió sobre la segona part de l’article, estic d’acord com defineix Franco com prudent i professional. Ja que Franco no es va posar a davant del cop militar fins que no va veure que tenia totes les possibilitats per guanyar la guerra.


GVG. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario